Sunday, July 17, 2016

Tipuri de certificate ISOExista diferite tipuri de certificate ISO, iar fiecare dintre acestea sunt cu adevarat importante pentru firme, intrucat prin intermediul lor isi pot dezvolta afacerea. Un certificat ISO este vazut ca o garantie a profesionalismului, iar atat clientii, cat si furnizorii sau partenerii vor avea la cunostinta faptul ca pot colabora cu o firma de incredere. 

In plus, cu siguranta ca numeroase companii isi doresc sa se poata extinde si in afara granitelor, insa acolo exista mai multe reguli impuse si este mai dificil sa se obtina performantele urmarite. Cu toate acestea, cu ajutorul unui certificat ISO, se gasesc solutii pentru toate problemele, iar firmele vor putea sa se dezvolte mai mult.


In functie de domeniul in care se opereaza, firmele pot opta sa dobandeasca anumite certificate, insa cele mai des intalnite sunt cele care privesc managementul sanatatii si securitatii ocupationale, adica ISO 18001, sistemul de management al calitatii, ISO 9001, sau sistemul de management al sigurantei alimentelor, ISO 2200.

Prin obtinerea certificatelor, firmele beneficiaza de un avantaj semnificativ in fata competitiei, intrucat nu este de mirare de ce clientii vor opta pentru firmele cu certificate. Protejarea mediului inconjurator este un subiect foarte sensibil in ziua de azi, iar colectarea deseurilor si diminuarea consumului de electricitate si apa, sunt aspecte importante in ochii clientilor si nu numai. 

Avantajele aduse de certificate

Pe langa faptul ca firmele vor avea acces la un numar mai mare de clienti, acestea isi vor desfasura activitatea intr-un mod mai eficient, se vor crea relatii mai apropiate intre angajati, care sa se bucure de conditii prietenoase de lucru, iar eficienta lor va fi sporita. Pe aceasta cale, veniturile obtinute vor fi mai mari, in timp ce angajatii mai multumiti, iar clientii vor fi dispusi sa revina ori de cate ori este nevoie, datorita castigarii increderii acestora.

No comments:

Post a Comment