Tuesday, August 8, 2017

Cred ca toti meritam o mica vacanta la Belgrad

Chiar daca Belgradul are un trecut turbulent, in ultimii ani s-a ridicat din propria cenusa si a devenit una dintre cele mai grozave capitale europene. Gazduind aproape 2 milioane de locuitori si parcurs de Dunare, cei care viziteaza Belgradul au la dispozitie nenumarate activitati si atractii pe care nu trebuie sa le rateze. De asemenea, cei care aleg bilete avion Belgrad trebuie sa stie ca aici sunt organizate tot mai multe festivaluri internationale din domenii variate.

Ada Ciganlija



Aceasta este o insula aflata in inima orasului, unde au fost amenajate plaje frumoase si nenumarate facilitati pentru iubitorii de sport, fiind atrasi aici peste 100.000 de vizitatori in zilele calduroase de vara. Totodata, zona este inconjurata de o vasta suprafata impadurita, fiind o adevarata oaza de liniste.

Strada Skadarlija



Chiar daca aceasta se intinde pe o suprafata de numai 400 de metri, strada Skadarlija este cea mai populara din Belgrad, fiind localizata in centrul vechi si leaga bulevardul Stefan Despot cu strada Dusanova. Toate cladirile din jur se remarca prin arhitectura veche, iar aici sunt organizate diferite evenimente, fiind o atractie atat pentru localnici, cat si pentru turisti. In plus, la fiecare pas se gasesc nenumarate cafenele si restaurante, fiind o zona foarte animata.

Fortareata Belgrad




Datorita pozitiei sale defensive strategice, oamenii au locuit in punctul de intalnire al raurilor Sava si Dunarea inca din Neolitic, locul lor fiind luat de invadatori, intai celtii, iar mai apoi romanii, fiind urmati si de huni. Totusi, fortareata impunatoare ce vegheaza orasul in ziua de azi a fost ridicata in secolul al 15-lea de catre un lider sarb, iar constructia a ramas aproape intacta pana in prezent. De asemenea, in zona se regasesc cateva parcuri populare, o biserica si un muzeu, motiv pentru care cine va alege bilete avion Belgrad nu va fi dezamagit.

No comments:

Post a Comment